Dromen, durven, doen! Dat was het motto van Thérèse en Els toen zij op 1 oktober 2015 De Keuken van Tante Cake hebben geopend.

Thérèse is in 2008 gestart met Tante Cake. Taarten bakken was al jaren haar grootste hobby. Naast haar werk als doktersassistente en haar grote passie voor al haar kinderen, besteedde ze al heel wat uurtjes aan Tante Cake. Thérèse maakt van iedere taart een waar kunstwerk. Niet alleen de buitenkant moet goed zijn, de binnenkant vindt ze net zo belangrijk. Daar wordt dus veel aandacht aan gegeven. Tante Cake bakt taarten met veel creatieve energie!
Els heeft ruim vijfentwintig jaar ervaring als etaleur en werkte daarna als in- en verkoopster van keukenartikelen, thee, olijfolie en balsamico. Daarnaast is zij schrijfster. In 2009 heeft Els de Libelle Spannende Verhalen Wedstrijd gewonnen. Inmiddels heeft ze twee boeken (thrillers) op haar naam staan en boek nummer drie is in de maak. Tijdens de rustige momenten in de winkel kan het zomaar gebeuren dat je Els aan het schrijven ziet

Onze eerste winkel! In 2015 hebben wij de deuren van onze eerste echte winkel geopend in de Kerkstraat op nummer 25, een kleine maar oh zo gezellige winkel. Als je binnenkwam waande je je bijna bij ons in de huiskamer. Vanuit de oude radio klonk muziek, de oven stond de hele dag aan en zorgde dat het warm en gezellig was, een tafel propvol leuke keukenspulletjes en hebbedingen en slechts twee tafeltjes en een barretje waar je koffie kon drinken. Het voelde een beetje als thuis. Voor onszelf, maar ook voor onze klanten. Waarom we dan toch zijn verhuisd? Omdat we graag iets meer ruimte wilden. Daarom hebben wij in 2017 in de Kerkstraat op nummer 19a onze nieuwe winkel geopend.

De winkel nu! Net zo leuk en gezellig, maar met ietsepietsie meer ruimte. Kerkstraat 19a is ons huidige adres in het mooie historische stadje IJsselstein. In De Keuken van Tante Cake verkopen we de leukste en de lekkerste spulletjes voor in je keuken. We verkopen allerlei keukengerei en handige keukenspullen. Schorten, pannenlappen, vijzels, schaaltjes in allerlei soorten en maten, pollepels van groot tot klein, theepotten, theezeefjes, koffiekopjes en nog veel meer. En we hebben allerlei lekkers! Ruim 30 soorten olijfolie, azijn én likeur van de tap. Prachtige pasta’s en kruidenmixen. Honing uit IJsselstein. En we hebben ons eigen huismerk! Van confituur, kruidenmixen, truffel- en pestomayonaise, tot heerlijk romige advocaat; je vindt het allemaal in De Keuken van Tante Cake. Kom maar eens kijken en laat je inspireren.

Winnaar van de Ondernemersprijs! Al kort na de opening van onze eerste winkel, wonnen wij de Ondernemersprijs 2016 van IJsselstein. En daar zijn we heel trots op! Een paar stukjes uit het juryrapport: Het idee om samen het pand in de Kerkstraat te huren en De Keuken van Tante Cake te beginnen is op een middag in het voorjaar van 2015 geboren. Els en Therese hebben met een flinke dosis creativiteit en doe-het-zelf de winkel tot stand gebracht. Ze zijn trots op alle mooie en soms heel bijzondere opdrachten die zij krijgen om taart te maken. Bijvoorbeeld voor de Mantelzorg dag en Stichting Doe een Wens. Inwoners van IJsselstein, maar ook toeristen worden, wanneer zij langs de winkel lopen als vanzelf naar binnen getrokken. In de winkel heerst een huiskamergevoel. Er wordt een ander soort service geboden dan in de grotere winkelketens en persoonlijke aandacht die online niet gegeven kan worden.

In de huiskamer van IJsselstein. Samen met speelgoedwinkel De Snuisterije runt Tante Cake in het monumentale pand aan de Kerkstraat nummer 23 In de huiskamer van IJsselstein. Hier geven wij o.a. workshops, demonstraties, kinderfeestjes, high tea’s en babyshowers. Tevens is de ruimte te huur als vergaderruimte, praktijkruimte of te huur per uur als werkplek. Voor meer info: www.indehuiskamervanijsselstein.nl

In de media. Er zijn diverse stukken over Thérèse en Els verschenen in de media. Onder andere in het Algemeen Dagblad, De Telegraaf, het bak-tijdschrift Mjam taart en meerdere keren in de Libelle.